新聞中心

正在顯示 1 至 8 筆資料(共 8 筆資料)
CityU’s “Jockey Club Project IDEA” strengthens social inclusion through Arts Tech
城大獲香港賽馬會慈善信託基金捐贈逾1,700萬港元,進行為期三年的「賽馬會科藝共融計劃」。
Untangling the mystery of quantum entanglement
城大物理學系講座教授區澤宇教授1月11日主持「校長講座系列:學術薈萃」,揭示量子糾纏的奧秘。
Optic nerve regeneration
城大研究人員首次發現並展示一種具治療功能的小分子M1,能恢復哺乳類動物中樞神經系統的視覺功能,為因青光眼等疾病引致視神經受損而喪失視力的病人帶來希望。
Appointments and re-appointments for Council and Court
城大校董會及顧問委員會新委任成員正式公佈,任期三年,由2023年1月1日起生效。
為了加強本校劉璧如數學科學研究中心與中國科學院數學與系統科學研究院之間的學術交流,雙方於10月30日假多媒體會議廳簽訂合作協議書。
11月29日,副校長(大學拓展)黃玉山教授邀請了金文泰中學、福建中學、鄧鏡波學校、鄧肇堅維多利亞官立中學、荃灣官立中學、東華三院李嘉誠中學的校長到訪城大。
本校大學傑出教授斯梅爾(Stephen Smale)博士獲俄羅斯科學院屬下應用天文研究院以其名字為一顆編號10287的小行星命名。
CityU's 15th Anniversary Commemorative Album, titled Towards a New Era of Excellence, has won the 2000 Premier Print Award, also known as the Benny Award, in the "School Yearbook" category. The Benny Award, organized by the Printing Industries of America, Inc, is the largest and most prestigious competition in the printing industry worldwide.