在2002年7月才剛剛從澳洲梅鐸大學抵港作為期六個月交換生的Tomas Collins,對城大及香港的生活感到十分興奮。現正修讀公共及社會行政學系三年級課程的Tomas說:「這真是一次大開眼界的生活體驗。我對香港及本地學生能說多種語言留下特別深刻的印象。在澳洲,英語是通用語言,但城大的同學都卻能說流利的英語、廣東話及普通話。」
CityU's 2000-2001 Annual Report and Financial Report won a Bronze prize in the Non-profit Making and Charitable Organization category in the 2002 Best Annual Reports Awards organized by the Hong Kong Management Association (HKMA). At a ceremony on 16 December, Professor Y S Wong, Vice-President for Administration, received a trophy on behalf of the University from the organizer.
A forum aimed at encouraging local companies to become learning organizations was held at CityU on 13 December. Organized by the Department of Manufacturing Engineering and Engineering Management (MEEM), the Forum for Industrial Learning Organizations attracted representatives from 11 local companies. The forum was also an opportunity for CityU researchers and collaborating companies to share their findings and experiences.
In the presence of about 80 guests, CityU's Chinese Civilisation Centre (CCIV) and the City University of Hong Kong Press on 2 December launched the first two titles of the new Chinese Civilisation Lecture Series.
你們應該已經知道校董會在11月25日就「檢討法律學院近期事故獨立委員會」報告書有關的決議。
國際著名的電子電機工程師學會(IEEE)最近舉行院士選舉,香港有九位學者當選為2003年度院士,而其中三名為城大講座教授。
校董會以「積極應變迎向挑戰」為題,於11月25日通過2003--08年度策略性發展計劃,為城大的未來揭開新的一頁。
大學於11月13日的第四節學位頒授典禮上,將榮譽博士學位授予三位傑出人士。
二百五十多位校友懷愉快的心情,回到母校與教授和導師們歡聚,並藉此機會了解城大的最新發展。
第17屆學位頒授典禮,為我們6,864位畢業生揭開人生新的一頁。對他們來說,未來的日子充滿不可預知的可能性。