New study: Goats more ‘cognitively flexible’ than sheep
城大動物行為及福利專家Alan McElligott博士參與的研究發現,山羊比綿羊更快適應環境變化,這可能與牠們的餵養生態各異有關。
Trawl ban boosts marine biodiversity
城大領導的跨院校研究發現,禁止在本港海洋環境拖網捕撈兩年半後,生物多樣性得到重大改善。
CityU-led collaborative research worth of HK$19m rewarded for Covid-19 projects
城大學者領導有關新冠病毒的四個甚具競爭力的協作研究項目,共獲撥款1,900萬港元資助。
	Renowned experts advocate nuclear safety and clean energy for net-zero carbon emissions
來自世界各地的38位領先學者、企業領袖及政策制訂者出席在3月10日專門召開的網上論壇,討論低碳能源技術和核能安全的最新發展。
Advanced bioaerosol project to eliminate Covid-19 and other pathogens secures HK$6.15m from Research Impact Fund
城大獲研究資助局研究影響基金撥款615萬港元,以研發創新有效的方法偵測室內環境中的生物氣溶膠,並殺滅其中的細菌及病毒,包括新冠病毒。
Hot on the heels of the successful public listing of TeleEye Holdings Ltd, CityU is banking on yet another winner in the Smart Asset Management (SAM) Research Laboratory, which was launched at a donation ceremony on 14 May.
Dealings in TeleEye Holdings Ltd, of which City University of Hong Kong is a founding shareholder, commenced on 8 May on the Growth Enterprise Market (GEM) of the Stock Exchange of Hong Kong.
隨著資訊科技一日千里的發展,國際語言學界最近也展開了一場科技革命,打算利用科技來「搶救」地球上日漸稀少的語言種類。
由香港城市大學語言資訊科學研究中心開發的「LIVAC共時語料庫」,是特區政府研究資助局的角逐撥款資助項目之一。
城大中文、翻譯及語言學系為語言資訊科學榮譽文學士課程的學生開辦的網站管理科目十分成功,修讀的學生包括了一年級至三年級的本科生。