正在显示 1 至 8 笔资料(共 8 笔资料)
Eminent CityU faculty receive RGC awards
城大傑出教員在研資局11月24日的頒獎典禮上獲嘉許,以表彰其卓越研究成果,及對高等教育界作出的重大貢獻。
New Fellows elected to prestigious American Mathematical Society
城大兩位著名數學家獲備受尊崇的美國數學學會頒授院士銜,他們分別是理學院院長兼數學系講座教授陳漢夫教授、數學系講座教授楊彤教授。
CityU secures HK$23m funding from two RGC Research Fellow Schemes
城大獲研究資助局新設立的「高級研究學者計劃」及「研究學者計劃」撥款逾港幣2,300萬。
城大數學系與多間中學合辦「中小學數學躍進計劃」,安排系內學生以嶄新互動的形式,為中小學生提供有系統的數學訓練,藉此提升他們的學習興趣及數學水平。
繼去年三位數學系學生於「中國大學生數學建模競賽」中脫穎而出後,今年該系再有六名同學在同一賽事中創下佳績。
Six undergraduate students from the Department of Mathematics have won awards in a mainland national contest. The annual contest organized by the China Society for Industrial and Applied Mathematics (CSIAM) in September this year, attracted 3,800 team-entrants from top universities throughout the country. CityU students entered the event as two teams and eventually obtained two awards: a first-class ranking and a second-class ranking.
一個由大學講師負責培訓的夏日數學營,學員對象卻是10至12歲的小學生。