經過嚴格日語的筆試及面試遴選,應用日語副文學士畢業生(2000-2002)劉佩淇成功考取日本政府文部省(教育部)留學日本一年獎學金。
一群市場營銷學系同學參加了學系主辦的「中國企業暑期實習計劃」,在暑假期間到內地公司實習工作,藉此了解內地商業的經營模式,上了寶貴的一課。
創意媒體學院一名學生憑著一齣出色的錄影短片,在錄像大賽中脫穎而出,並獲得一年在意大利實習培訓的機會。
CityU and the US Congress were linked this week through video conferencing facilities as the University played host to the first American Studies Institute in Asia (ASIA) seminar.
城大語文學部兩名學生在7月6日舉行的第二十七回香港日本語弁論大會中,表現出色。修讀應用日語課程的周綺嬪及鍾慧思同學,分別贏得冠軍及第四名的優異成績。
城大的研究人員成功開發嶄新的技術,有效地改良人工心臟瓣膜及血管支架的表面材料,為患心血管病的病人帶來喜訊。
城市大學今年獲得研究資助局撥款5,680萬港元資助各項研究,款額較去年的5,440萬港元上升4.4%。
香港城市大學繼2000年底加入深圳虛擬大學園後,在內地軟件業重鎮珠海市成立研發中心,並於5月15日正式開幕,成為首間香港大專院校於廣東南方軟件園內設立科研基地。
CityU's Enterprise Knowledge Integration and Transfer (E-KIT) Laboratory in the Department of Manufacturing Engineering and Engineering Management is also making a significant contribution to strengthening Hong Kong's role as a logistics hub.
In his 2001 Policy Address, Hong Kong's Chief Executive, Mr Tung Chee-hwa, announced the Logistics Hong Kong initiative, which aims to strengthen Hong Kong's status as the preferred regional and international logistics hub, linking the China's mainland with the rest of the world.