新聞中心

正在顯示 1 至 10 筆資料(共 15 筆資料)
Hot on the heels of the successful public listing of TeleEye Holdings Ltd, CityU is banking on yet another winner in the Smart Asset Management (SAM) Research Laboratory, which was launched at a donation ceremony on 14 May.
Dealings in TeleEye Holdings Ltd, of which City University of Hong Kong is a founding shareholder, commenced on 8 May on the Growth Enterprise Market (GEM) of the Stock Exchange of Hong Kong.
隨著資訊科技一日千里的發展,國際語言學界最近也展開了一場科技革命,打算利用科技來「搶救」地球上日漸稀少的語言種類。
由香港城市大學語言資訊科學研究中心開發的「LIVAC共時語料庫」,是特區政府研究資助局的角逐撥款資助項目之一。
城大中文、翻譯及語言學系為語言資訊科學榮譽文學士課程的學生開辦的網站管理科目十分成功,修讀的學生包括了一年級至三年級的本科生。
城大於2000年成立中國語言學研究所以來,其中一項是與資訊系統學系主任李國安博士合作的有關電子商貿中文用語的研究。
管理科學系一群研究員的統計調查結果顯示,去年香港人最滿意的消費品為音樂光碟、食米及雪櫃;最不滿意的是網絡供應服務、房屋租用及收費電視。
城大參與創立的「千里眼控股有限公司」於5月8日在香港聯合交易所創業板正式掛牌上市。此項創舉使得城大成為香港首家把附屬科技公司上市的大專學府。
For years, the thin gauze of atmosphere surrounding the earth hampered astronomers from studying the most distant stars in our cosmos. But the Hubble Space Telescope, fixed in the clarity of space, has lifted that veil. It is our outpost to the universe.
由大學全資擁有的城大企業有限公司,負責統籌及推廣合約研究和顧問服務,促進科技創新和研究發展,並推動香港的科學、文教及文化活動。

聯絡資料

傳訊及公關處

Back to top