

LAW, TECHNOLOGY AND DISRUPTION CONFERENCE

Organizer:	Hong Kong Commercial and Maritime Law Centre, City University of Hong Kong
Zoom Meeting ID:	994 7184 2825
Password:	942131

PROGRAMME

Day 1 - 19 March 2021, Friday		
	Opening Address	
9:00AM - 9:15AM	Prof Cheng Han TAN Dean <i>City University of Hong Kong, School of Law</i> Prof Alexander LOKE <i>Director, Hong Kong Commercial and Maritime Law Centre</i> <i>City University of Hong Kong, School of Law</i>	
	Dr Tianxiang HE	
	City University of Hong Kong, School of Law	
9:15AM - 9:45AM	Keynote Presentation: Designing Information-Era Countermovements Prof Julie COHEN Georgetown University, Georgetown University Law Center local time 18-Mar 9:15PM - 9:45PM (HKT -12hrs)	
9:45AM - 10:00AM	Q&A session	
Panel: AI, Algorithm, and Big Data Chair: Dr Lik Hang TSUI, College of Liberal Arts and Social Sciences, City University of Hong Kong		
10:00AM - 10:20AM	Search Engine Indexing and the (Ir)Rational Concealment of Public Information Mr Benjamin SOBEL Harvard Berkman Klein Center for Internet & Society, Harvard University local time 18-Mar 10:00PM - 10:20PM (HKT -12hrs)	

	Legal Implications of the AI Ethics	
10:20AM - 10:40AM	Prof Jyh-An LEE	
10.20AW - 10.40AW	Chinese University of Hong Kong, Faculty of Law	
	(HKT +0hrs)	
	Promotion of Data Economy and Intellectual Property: Some Lessons from Japanese Experiences	
10:40AM - 11:00AM	Prof Masabumi SUZUKI	
	Nagoya University, Graduate School of Law	
	(HKT +0hrs)	
11:00AM - 11:15AM	Panel Discussion	
11:15AM - 3:00PM	Lunch Break	
	Panel: Augmented Reality	
Chair: 1	Dr Eugene LIM, School of Law, City University of Hong Kong	
	Dephysicalisation or rephysicalisation of property in AR and VR – is tangibility still an issue?	
3:00PM - 3:20PM	Prof Wian ERLANK	
	North-West University, Faculty of Law	
	local time 9:00AM - 9:20AM (HKT -6hrs)	
	Regulating AR at the intersection of the virtual and physical: fair "street space" allocation in a hybrid world?	
3:20PM - 3:40PM	Dr Francien DECHESNE	
	Leiden University, Center for Law and Digital Technologies	
	local time 8:20AM - 8:40AM (HKT -7hrs)	
	Fuel to the fire: Will pandemic panic add to an already uncertain regulatory landscape for augmented reality technology?	
3:40PM - 4:00PM	Dr Michael KATELL	
	The Alan Turing Institute	
	local time 7:40PM - 8:00PM (HKT -8hrs)	
4:00PM - 4:15PM	Panel Discussion	

Day 2 - 20 March 2021, Saturday		
Panel: Disruption & Regulation, Tech & Society		
Chair: Dr Chenguo ZHANG, KoGuan Law School, Shanghai Jiaotong University		
	The Eligibility Requirements for Legal Protection of Publicly Accessible Datasets	
4:00PM – 4:20PM		
	Prof Guobin CUI	
	Tsinghua University, School of Law	
	(HKT +0hrs)	
	'Solving for X?' Towards a problem-finding framework to ground long- term governance strategies for artificial intelligence	
	Dr Hin-Yan LIU	
4:20PM - 4:40PM	University of Copenhagen, Faculty of Law	
	Mr Matthijs MAAS	
	University of Copenhagen, Faculty of Law	
	local time 9:20AM- 9:40AM (HKT -7hrs)	
	Regular and Irregular Regulatory Challenges of Quantum Computing	
4:40PM - 5:00PM	Dr Valentin JEUTNER	
	Lund University, Faculty of Law	
	local time 9:40AM- 10:00AM (HKT -7hrs)	
	Avoiding the Gilded Cage of Tech, Striking the Balance Between too Little and too Much Technology: Artificial Intelligence and Legal Disruption	
5:00PM - 5:20PM		
	Ms Victoria SOBOCKI	
	University of Copenhagen, Faculty of Law	
	local time 10:00AM- 10:20AM (HKT -7hrs)	
5:20PM - 5:35PM	Panel Discussion	
5:35PM - 7:00PM	Dinner Break	
	Panel: Blockchain	
Chair: D	r Jiaying Christine Jiang, School of Law, New York University	
	local time 7:00AM - 8:15AM	
	Confronting Cryptomania	
7:00PM- 7:20PM	Prof Kelvin LOW	
,	City University of Hong Kong, School of Law	
	(HKT +0hrs)	

	The Significance of "Digital Asset": Analysis of "Proprietary" Nature
7:20PM - 7:40PM	Prof Megumi HARA
	Gakushuin University, School of Law
	(HKT +0hrs)
	Tokenised Assets in Private Law
7:40PM - 8:00PM	Prof David FOX
	University of Edinburgh, School of Law
	local time 11:40AM - 12:00NN (HKT -8hrs)
8:00PM - 8:15PM	Panel Discussion

Day 3 - 21 March 2021, Sunday			
	Panel: Platforms		
Chair: Dr Julia TOMASSETTI, School of Law, City University of Hong Kong			
	Against Algorithmic Transparency		
2:00PM - 2:20PM	Dr Weiwei SHEN		
	<i>China University of Political Science and Law, School of Law</i> (HKT +0hrs)		
	Content Platforms, Copyright, and Freedom of Speech in China		
2:20PM - 2:40PM	Dr Tianxiang HE		
	City University of Hong Kong, School of Law		
	(HKT +0hrs)		
	Data Platforms inside the Administrative State		
2:40PM - 3:00PM	Dr Xin DAI		
	Peking University, Law School		
	(HKT +0hrs)		
	The challenges of consumer protection in the age of online platforms		
3:00PM - 3:20PM	Dr Mateja DUROVIC		
	King's College of London, The Dickson Poon School of Law		
	local time 7:00AM - 7:20AM (HKT -8hrs)		
3:20PM - 3:35PM	Panel Discussion		
3:35PM - 3:50PM	Break		

	Panel: Biotech, Gene Drive	
Chair: Dr Li JIANG,	Shanghai International College of Intellectual Property, Tongji University	
A rethink of the right to withdraw from research in biobanking in China		
3:50PM - 4:10PM	Dr Yaojin PENG	
	Chinese Academy of Sciences, Institute of Zoology	
	(HKT +0hrs)	
	The Secret Life of Plants - Wondrous Composition Policies For Songs in the Key of Life	
4:10PM - 4:30PM	Prof Anselm KAMPERMAN-SANDERS	
	Maastricht University, Faculty of Law	
	local time 9:10AM - 9:30AM (HKT -7hrs)	
	COVID-19, access to medical treatments and technological and transactional opacity	
4:30PM - 4:50PM	Dr Sven J.R. BOSTYN	
	University of Copenhagen, Faculty of Law	
	local time 9:30AM - 9:50AM (HKT -7hrs)	
4:50PM - 5:05PM	Panel Discussion	
	Keynote Presentation:	
	Law and Respect: Another Case of Technological Disruption	
5:05PM - 5:35PM		
5.051 W 5.551 W	Prof Roger BROWNSWORD	
	King's College of London, The Dickson Poon School of Law	
	local time 9:05AM - 9:35AM(HKT -8hrs)	
5:35AM - 5:50NN	Q&A session	
	Closing Address	
	Prof Alexander LOKE	
5:50PM - 6:00PM	Director, Hong Kong Commercial and Maritime Law Centre	
	City University of Hong Kong, School of Law	
	Dr Tianxiang HE	
	City University of Hong Kong, School of Law	